22 Aralık 2009 Salı

pullu taç



Herşeyin bir ilki var dimi..evde kullanmadığım tacı yine çift taraflı bant ve pullarla (taktım pullara)kızım için süsledim.Fena olmadı gibi.Bu pulları ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum ama renk renk almışım.Silikonla yapıştırmak zor oluyordu.Tek tek dikmek çok zaman alıyor.Bu çift taraflı bant ile çözdüm bu işi her yeri süslüyorum.Şimdi blg.masamdaki kalemliğe taktım onada bir kaç pul lazım böyle olmadı sade sade:)))
Giysilerimde pek sevmem pulu ama dekorasyonda birde kız çocuklarında çok hoşuma gidiyor.

21 Aralık 2009 Pazartesi

kar taneleri




Nette gezinirken bu kar tanelerini gördüm.Daha çok keçeyle çalışmışlar çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.Ben kartondan bir tane yapıp çam ağacımızın üzerine kondurdum. resimleriçintıktık şablonlar için tık tık

hırka ve kolye

Geçen hafta o yoğunluk içerisinde kızıma ördüğüm hırkayı bitirdim.Birde kahverengi yeni aldığım kazağım ile kullanmak için bir kolye yaptım.Hırkayı yakadan başlayıp selanik örgülerden(fotoda pek belli olmuyor) sonra arttırarak, kol,ön ve arka olarak ayırdıktan sonra her bir parçayı ayrı örerek tamamladım.








20 Aralık 2009 Pazar


Bu hafta çok yoğun geçtiği için blogumla ilgilenemedim.Hep böyle olduğunda bloguma daha fazla zaman ayıracağım diyorum kendime ama vakit bulamıyorum.Sanki gün yetmiyor bana...Yaptığım bir kaç şey var aslında ama fotoğrafları çekemedim.Hafta sonu yaparım diye düşünürken doğumgünleri,gezmeler, misafir... zaman geçti.Bu arada cuma akşamı kızımla yılbaşı ağacımızı süsledik(epey geç bir saatti ama olsun).Kızım çok mutlu oldu.Sonra hediye istekleri geldi hanfendinin "yeni yılda bana şunu al bunu al" diye .
Neyse şimdilik böyle...

9 Aralık 2009 Çarşamba

mum süsleme

Mum süsledim...
Çift tarafı yapışkan bant biraz toz sim,pul ve mutlu son! pırıl pırıl parlayan mumlarım oldu.Pul ile kapladığımı sadece dekor olarak yaptım yoksa pullar yanar ve fena kokabilir dimi...











8 Aralık 2009 Salı

turkuaz mavi kazak

Kış geldimi örgü benim en büyük hobim.. renk renk yumakları görünce hepsini alıp gelesim geliyor:))Neyse buda o aldığım yünlerden biri .Yarasa kol gibi olacak,boğazlı beli lastikli çok kolay bir model.Bir parçası bitti sizlerle hemen paylaşmak istedim..
Angora ebruli ip-5 numara şiş
Ön ve arka aynı örülüyor.ben 80 ilmek başladım.siz bedeninize göre ayarlayabilirsiniz.22 cm.lastikten sonra bir kerede iki yanadan 40'ar ilmek arttırıp istediğiniz ajuru uygulayın.5-6 sıra sonra yanlardan eksilterek kol şeklini veriyorunuz.yaka için 60 ilmek kalınca lastik örüp tamamlıyorsunuz.




6 Aralık 2009 Pazar

yün çanta denemem

Kızkardeşimin isteği üzerine:)) yün çanta örmeyi denedim.Çok acemice oldular biliyorum ama olsun.Deneyerek daha güzelide olur.Resimleri çektikten sonra çantalara ponpon da yaptım daha hoş oldular.Bir mağazada görmüştüm saç örgü çanta ama daha büyük başlanmıştı.Bir dahakini öyle yaparım belkiii..

Küçük çanta hiç sevmem çantalarım valiz gibidir benim kocaman...içinde kaybolursun.Bu çantaların ikiside kardeşimin oldu doğal olarak



.

4 Aralık 2009 Cuma

simli kazak





Simli iple ördüğüm süveter aslında geçen sene kazak olarak başlamıştım.Devam etmeye üşendim ve bu şekilde kolsuz, sadece yakayı örüp bıraktım.Artık bu haliyle uzun olduğu için taytlarla giyilcek.