20 Kasım 2009 Cuma

Beğenmediğiniz kotlara çözüm...

Evde modası geçmiş yada bol gelen kotlar için bir çözüm!..Beğenmediğiniz kotunuzu ters çevirip üzerine ağ kısımları birbirine denk gelecek şekilde modelini beğendiniz bir pantolonunuzu yerleştirin.Bacak kısmından (yani iç kısımdan) çizerek iğneleyin ve makine geçin işte bu kadar beğenmediğiniz kotunuz istediğiniz gibi oldu.Ben iki kotumada yaptım.Biri geniş paça(resimdeki geniş paça olan şimdi bu şekilde), diğeride bol geliyordu.Sonuç ise ikiside çok sevdiğim modellere dönüştü.




























13 Kasım 2009 Cuma

pileli etek







Bu kumaşı kızıma elbise dikmek için almıştım.Kendisi istemeyince kumaş bana kaldı.Deseni çok eski bir desendir.Bazılarınız belki hatırlar annelerimizde buna benzer giysiler vardı biraz nostalji bir kumaş yani...
Neyse eteğe gelelim.Kalıp olarak evdeki kot eteğimi kullandım.Eteği kumaşın üzerine yerleştirip, dikiş payınıda hesaplayak kestim.Sizde bu şekilde beğendiğiniz etek modellerinizden kendiniz biçip dikebilirsiniz.Benim modelim biraz basitti kalıbımnı almak kolay oldu..Buna dikkat edin.
Kalça kısmı ve etek kısmını ayrı olarak biçtim.Ön ve arka ortaya 10.cm.genişliğinde bir pile yaptım. İki parçayı birleştirip fermuarı diktim.
Bel kısmı kısmı biraz geniş olmuş (kilo vermişim olee!!!) bende fotoğrafta fark ettim.Sanırım bir kemerle belli olmaz.
Yinede hoş oldu dimii. Sizce?...

6 Kasım 2009 Cuma

kızıma etek diktim!!!











İlk defa cep olan bir şey diktim.Cep dikmek önce zor geldi ama başardım...Aslında çok basitmiş.Mantığını anlayınca oldu bu iş....Pantalonda dikerim artık:)))
Kızım kendisi beğendi eteğin modelini.Burda dergisi 2009/8 sayısında çocuklar bölümünden..

4 Kasım 2009 Çarşamba

2009/2010 moda

Yukarıda sondaki ayakkabıya bayıldım...Ama bu kadar yüksek topuklu ayakkabıyı giymek cesaret ister benim gibi dolgu topukla bile düşen biri için çok riskli:)))






Yakası kürklü yelek çok hoş.Biraz incelense dikilebilir.
2009/2010 modası bakmak isterseniz burada


1 Kasım 2009 Pazar

domuz gribi ve???


Hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden...
Nasıl gelsinki...
Domuz gribiydi şudu buydu derken hepimizi fena kastılar.Birde çocuğunuz varsa, okulada gidiyorsa hah işte tam oluyor o zaman.Zaten nasıl korunsak, çocuğa aşı yaptırsakmı,yaptırmasakmı?...Yan etkileri?Herkes birbirine soruyor sen çocuğunu aşılatcakmısın?Aşımı o ne falan....Heh heh yok tabi öyle bir şey.
Bunlarla ilgili gelen bir sürü mesaj kafalar karıştı...Birde okullar dezenfekte edilecek diyorlar(bunun için domuz gribinimi bekledik...)ayrı bir muamma nasıl bir ilaç kullanıldı.Kızıma tembih ediyorum "kapı kollarını,sıraları,vs heryeri kağıt mendille elle dikkat et diye ama buda çözüm değil. Çocuklar herşeyden etkilenebiliyorlar.Böyle davranarak çocuklarımızın kafasında nasıl izler,sorular bırakıyoruz kimbilir...
Öff bunları düşündükçe içim sıkıldı daral geldi bana...Birden bunları yazasım geldi iyide oldu biraz rahatladım sanki.