30 Temmuz 2009 Perşembe

kolay bolero

kolay bolero
Merserize iple dikdörtgen şeklinde 2 parça örüyorsunuz.Ön kısmı çapraz şekilde birleştiriyorsunuz.Yapımı gerçekten çok kolay bir bolero modeli. Ben kızıma yaptım ama Derya Baykal'ın programında büyükler içinde yaptılar.

mor bileklik

mor bileklik
Uzun zamandır dikişten vakit ayırıp takı yapmıyordum.Şöyle hemen yapılacak kolay bir bileklik olsun diye düşündüm aldım incik boncukları önüme ortaya bu mor bileklik çıktı.Fotoğrafı pek düzgün çekememişim ama idare eder.Bu senenin moda renklerinden mor kıyafetlerle uyumlu olacak .

yemeniden bluz

yemeniden bluz
bir arkadaşımda gördüğüm yemeniden bluzu kızıma göre yaptım.Bu modellerin boncuk işlemeli ve tabiki tek katlı olanı bu sene bodrumda plajlarda çok vardı.Ben bluzu iki yemeniden yaptım.Birincisi yemeniyi üçgen katlayıp uç kısmını çıkartıyorsunuz.Burası yaka oluyor.diğer yanlarınıda düz dikiyorsunuz.Askılarını ben kurdeladan yaptım isterseniz yemenidende olabilir.

29 Temmuz 2009 Çarşamba

şifon bluz

şifon bluz
Kalıp kullanmadan sadece yakayı kestim,yanlardan kol mesafesi bırakıp diktim.Beline 2 sıra makine lastiği geçtim.Kumaş şifon olduğu için dikimi biraz uğraştırıyor onun için önce dört tarafını ince bir şekilde zik zak dikiş geçtim.Böylece işim biraz daha kolaylaşmış oldu.
Beyaz ve mavi keten pantolonla çok şık duruyor.

28 Temmuz 2009 Salı

pileli etek modeli



pileli etek modeli
Bu kumaşı çok beğenerek aldım.Ne yapacağımı düşünmeden...Sonra etek dikmeye karar verdim ama kalıp falan uğraşmadan kolay bir şey olsun istedim. Kalıpsız sadece ölçüme göre pleleri iğneledim ve diktim.Çok basit ama bir o kadar şık model oldu.Daha henüz giyilmedi ama...en kısa zamanda giyilecek.

minik kızlar için elbise modelleri

Nette kızıma dikmek için elbise modeli ararken bunları buldum.Hepsi birbirinde şirin.Hele pembe olanı süper...Bu modellerin dikmeside kolay biraz dikiş bilen herkes yapabilir.

minik kızlar için elbise modelleri







26 Temmuz 2009 Pazar

şirin aksesuarlar

2009 yaz elbise modelleri

Bu yaz elbise modası var.İşte netten bazı modeller...